Accessibilitat

El ATutor inclou una serie de funcionalitats dissenyades per assegurar que el contingut sigui accesible per tots els usuaris potencials, incloent aquells amb connexions d'Internet lentes, navegadors antics, i persones amb discapacitats que utilitzin tecnologies assistives per accedir a la Web. Aquestes funcionalitats estan descrites en detall més a sota.

1. Enllaços de desviament: A l'esquina esquerra superior existeixen una serie de enllaços de desviament que permeten als usuaris de tecnologia assistiva saltar els elements de navegació convencional i dirigir-se directament al contingut que esta sent presentat. Presioni la tecla Tab (tabulador) una cop que s'hagi finalitzat de carregar la pàgina per avançar al primer enllaç de desvíament; i pressioni la tecla Enter per reposicionar el contingut a la part superior de la pantalla. Alternativament, els usuaris poden pressionar Tab dos vegades i desprès Enter per anar directe al menú del "tope". Presioni la tecla Tab una tercera vegada per saltar a la primera opció (Inici) a la barra de navegació. Presioni la tecla Tab per quarta vegada per saltar a la pàgina d'accessibilitat (aquesta pàgina) per informació sobre com configurar ATutor per treballar eficaçment amb tecnologia assistiva.
  2. Configuració de preferències d'accessibilitat per defecte: ATutor té una configuració d'accessibilitat per defecte que amaga totes les imatges no essencials per la navegació quan esta activat. Durant el registre Seleccioni "Activar l'esquema de preferències d'accessibilitat" per carregar la configuració d'accessibilitat per defecte quan entri a ATutor. Això elimina la majoria de les imatges d'ATutor, i tanca el menú, deixant un parell de enllaços com eines de navegació principal. La configuració d'accessibilitat també pot ser carregada seleccionant la opció Preferència Preconfigurada "Accesibilitat" prop de la part superior de la pàgina de preferències. Es recomana als usuaris amb lectors de pantalla, que comencin utilitzant les configuracions per defecte i desprès modifiquin les preferències (si fos necessari).
  3. Tecles d'Accés: La accessibilitat per teclat s'ha agregat a varies funcionalitats d'ATutor. Per activar les tecles d'accés, pressioni la tecla Alt més el nombre assignat o lletra com el següent exemple:
    • [Alt 1] Inici
    • [Alt 2] Eines
    • [Alt 3] Recursos
    • [Alt 4] Fòrums
    • [Alt 5] Ajuda
    • [Alt 6] Plegar i desplegar menús
    • [Alt 7] Menú Global
    • [Alt 8] Tòpic Anterior
    • [Alt 9] Tòpic següent
    • [Alt 0] Resumen
    • [Alt y] Navegació principal
    • [Alt m] Menús
    • [Alt j] Anar al Menú
    • [Alt s] Enviar (actiu a les pàgines amb formularis)
    • [Alt c] Saltar a la part superior del contingut (enllaç de desviament
  4. Text Alternatiu: Totes les imatges en ATutor inclouen un text alternatiu que descriu l'imatge o la seva funció.
  5. Navegació Alternativa: Les eines de navegació global, jeràrquica, i seqüencial estan disponibles de forma que els usuaris pugin visualitzar o estructurar el contingut en la manera que millor s'adapti al seu estil d'aprenentatge. Vegi les pàgines d'Ajuda o el curs Com Utilitzar ATutor, per més informació sobre les funcionalitats de navegació.
  6. Amagar Menús: Pels usuaris amb tecnologia assistiva antiquada que no suporti text en columnes dins de taules, es possible amagar els menús per que el contingut sigui visualitzat de forma lineal. Eliminar els menús ajuda a obtenir major espai en pantalla pels usuaris amb monitors petits.
  7. Text o Imatges: Els usuaris d'ATutor poden triar desplegar les funcionalitats de navegació en forma de text, icones, o text e icons mitjançant la configuració de preferències.
  8. Ròtuls als Formularis: Tots els camps de formularis estan marcats utilitzant l'element LABEL per assegurar que estiguin descrits correctament pels usuaris de tecnologia assistiva. El rotulat realitzat d'aquesta manera també permet fer click al ròtul d'un formulari per activar el camp. Això proveeix un área de selecció major per aquelles persones que tenen problemes possicionant el ratolí en un camp petit de formulari, com per exemple, un botó de selecció múltiple.
  9. Fulles d'Estil: En la mesura del possible, la presentació del contingut en ATutor és controlada per elements de fulles d'estil. Això permet als usuaris modificar l'aparença per defecte d'ATutor i aplicar les seves pròpies preferències d'estil (per exemple, incrementar la grandària de les fonts, canviar la tipografia, colors, etc.)
  10. Enfoc de camps de formulari: Per pàgines on el contingut principal és un formulari, el cursor del ratolí se ficarà automàticament al primer camp de forma que desprès que el formulari sigui carregat, no sigui necessari fer click o desplaçar el tabulador a un camp. L'usuari pot començar a teclejar el text al formulari tan prompte com la pàgina finalitzi de carregar.
  11. Grandària relativa de les imatges: [Nova en V1.3] als navegadores que permetin configurar la grandària de les imatges, les icones d'ATutor poden ser ampliades per usuaris amb poca visió, fent-los més fàcilment visibles (p.e. en Netscape 7 pressionar Alt +)